Навита баница с праз лук

Навита баница с праз лук.

Източник Teodora Krumova, gotvach.bg

Продукти:
кори за баница – 500 гр.
яйца – 4 бр.
сирене – 300 гр.
праз лук – 1 връзка
масло – 180 гр.
черен пипер

Приготвяне:
Разбивате яйцата и към тях добавяте натрошеното сирене. Измивате, почиствате и нарязвате на ситно лука. Задушавате го в масло, докато омекне. Овкусявате с черен пипер.

Намазвате по две корички с разтопено масло. Слагате от яйцата и сиренето, както и от задушения лук.

Навивате домашната баница и подреждате в тавичка.

Намазвате с масло отгоре и печете витата баница във фурна на 220°C до готовност, след което поднасяте.

Добър апетит!

Прочетете още:

Баница за Сирни Заговезни