Навита баница с праз лук

Източник Teodora Krumova, gotvach.bg
Продукти:
кори за баница – 500 гр.
яйца – 4 бр.
сирене – 300 гр.
праз лук – 1 връзка
масло – 180 гр.
черен пипер
Приготвяне:
Разбивате яйцата и към тях добавяте натрошеното сирене. Измивате, почиствате и нарязвате на ситно лука. Задушавате го в масло, докато омекне. Овкусявате с черен пипер.
Намазвате по две корички с разтопено масло. Слагате от яйцата и сиренето, както и от задушения лук.
Навивате домашната баница и подреждате в тавичка.
Намазвате с масло отгоре и печете витата баница във фурна на 220°C до готовност, след което поднасяте.
Добър апетит!
Прочетете още: