Постен боб с кладница на тиган

Постен боб с кладница на тиган.

Източник Teodora Krumova, gotvach.bg

Продукти:
бял боб – 400 гр., от консерва
моркови – 2 бр.
кладница – 6 бр.
доматено пюре – 300 гр.
чушки – 1 бр. червена
праз – 1 бр.
сол
черен пипер
джоджен
девесил
магданоз

Приготвяне:
За постния боб на тиган морковите и лукът се измиват, почистват се и се нарязват на ситно. Червената чушка се измива, почиства се от семките и се нарязва на колелца. Гъбите кладница се нарязват на едри парчета.

Зеленчуците се задушават в тиган с малко олио и щом омекнат, се добавя отцеденият от консервата боб, заедно с подправките – сол, черен пипер, джоджен и девесил на вкус, както и доматеното пюре.

Постният боб се оставя за няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Поднасяте поръсено с магданоз.

Добър апетит!

Прочетете още:

Боб с пръжки