Картофи с масло и чесън на фурна
Източник Албена Асенова-Писева, gotvach.bg
Продукти:
картофи – 6 бр.
сол
краве масло – 100 гр.
чесън – 3 скилидки
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1/2 ч.л.
копър
Приготвяне:
Избират се картофи с тънка кора. Сваряват се в тенджера с подсолена вода. Сварените картофи не се белят, а направо с кората се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
С помощта на чаша се притискат, така че да се пропукат и сплескат. Скилидките чесън се счукват и към тях се прибавя разтопеното краве мало.
Сместа се разбърква и всеки картоф се намазва с нея. Отгоре се поръсва с червен и черен пипер. Слага се и нарязан на дребно пресен копър.
Мачканите картофи се поставят за 20 минути в предварително загрята на 200°C фурна да се запекат до лек загар.
Добър апетит!
Прочетете още: