Миди по рибарски

Миди по рибарски.

Източник gotvach.bg

Продукти:
миди с черупка – 40 пресни черни
ориз – 1/2 ч.ч.
вода – 1 ч.ч.
лук – малка главичка
олио – 4 с.л.
черен пипер – 20 зърна
сол – 1/4 ч.л.

Приготвяне:
Купете прясно извадени черни миди, а ако можете, извадете си ги сами от морето. Сгответе ги още същия ден.

Измийте мидите и остържете с нож налепите върху черупките.

В мазнината сипете супена лъжица вода и задушете ситно нарязания лук. Щом омекне и водата се изпари, добавете ориза и бъркайте енергично, да поеме мазнината.

Сипваме само 2 кафени чашки вода, защото мидите ще пуснат вода, докато се готвят. Това няма да се случи, ако мидите са престояли, ще се наложи да добавите вода.

Оставете да заври, като периодично разбърквайте, докато оризът поеме водата.

Посолете внимателно на вкус, тъй като морската вода от мидите ще подсоли леко ястието, сложете черния пипер и продължете за готвите на бавен огън до готовност на ориза.

Добър апетит!

Прочетете още:

Миди с ориз и домати