Картофи ветрило с шунка, масло и кашкавал

Източник Албена Асенова-Писева, gotvach.bg
Продукти:
картофи – 6 бр. (с тънки кори)
кашкавал – 100 гр.
шунка – 100 гр.
масло – 50 гр.
чесън на прах – 1 ч.л.
черен пипер – 1/4 ч.л.
сол
Приготвяне:
Първо изберете картофи, които са с по-тънка кора. Измийте ги старателно и ги подсушете.
Направете разрези във всеки картофи, като не стигате до долу. Всеки разрез трябва да е през около 5 мм от предишния.
Разтопете маслото и го ароматизирайте със солта и чесъна на прах. С помощта на четка намажете хубаво картофите с ароматното масло, като слагате и вътре в разрезите.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете картофите в тава и ги изпечете до готовност – около 40 минути.
Извадете печените картофи и в разрезите сложете парчета кашкавал и шунка. Върнете ги във фурната и ги допечете за около 5 минути.
Поднесете пълнените картофи със свежи зеленчуци или каквото обичате.
Добър апетит!
Прочетете още: