Агнешко с гъби и зелен лук

Агнешко с гъби и зелен лук.

Снимка Албена Асенова-Писева, gotvach.bg

Продукти:
агнешко месо – 500 гр.
моркови – 1 бр.
гъби – 200 гр.
зелен лук – 5 връзки
олио – 5 с.л.
сол
червен пипер – 1/2 с.л.
рас ел ханут – 1/2 с.л.
домати – 1/2 ч.ч. смлени

Приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на порции и изпържва в сгорещена мазнина. Към него се прибавя нарязаният на малки кубчета морков, а малко по-късно – почистените гъби.

Налива се малко вода и ястието се задушва за 10 минути, след което се добавят нарязаните зелени листа лук.

Когато лукът намали обема си, се прибавят сол, червен пипер, рас ел ханут и смлени домати.

Ако имате пресен джоджен, може да добавите и него към агнешкото печено.

Добър апетит!

Прочетете още:

Агнешки ребърца по ориенталски