Омлет с гъби, шунка и сирене бри

gotvetesmen.com
яйца | 6 големи |
масло | 50 г |
шунка | 100 г, нарязана на кубчета по 1 см |
гъби (по желание) | 200 г, нарязани на парчета по 1/2 см |
сирене Бри | 50 г ситно нарязано |
сол и млян черен пипер на вкус |
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Прибавете шунката и след 3 минути – и гъбите. Гответе ги до омекване. Овкусете със сол и пипер и дръпнете тигана настрана от котлона.
Разбийте 3 яйца в купа със сол и пипер. В друг тиган разтопете масло, сипете яйцата и и разбъркайте около 1 минута, докато яйцата започнат да се стягат.
Сложете върху омлета половината от плънката, заедно с половината от сиренето, и оставете на огъня още 1-2 минути. Сгънете омлета на половина и сервирайте в чиния. Постъпете по същия начин с останалите яйца и плънка за втория омлет.
Добър апетит!
Вижте още: