Омлет с гъби, шунка и сирене бри

омлет

gotvetesmen.com

яйца 6 големи
 масло 50 г
 шунка 100 г, нарязана на кубчета по 1 см
 гъби (по желание) 200 г, нарязани на парчета по 1/2 см
 сирене Бри 50 г ситно нарязано
 сол и млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Прибавете шунката и след 3 минути – и гъбите. Гответе ги до омекване. Овкусете със сол и пипер и дръпнете тигана настрана от котлона.

Разбийте 3 яйца в купа със сол и пипер. В друг тиган разтопете масло, сипете яйцата и и разбъркайте около 1 минута, докато яйцата започнат да се стягат.

Сложете върху омлета половината от плънката, заедно с половината от сиренето, и оставете на огъня още 1-2 минути. Сгънете омлета на половина и сервирайте в чиния. Постъпете по същия начин с останалите яйца и плънка за втория омлет.

Добър апетит!

gotvetesmen.com

Вижте още:

Пържени чушки бюрек