Крехко свинско печено с мед и бира

Снимка recepti.gotvach.bg
Продукти:
свински гърди – 1кг
бира – 250 мл.
мед – 1 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
кромид лук – 2 глави
чесън – 1 скилидка
мащерка – 1 ч.л.
черен пипер – 1/2 ч.л
сол – 1 с.л.
магданоз – 1/2 връзка
лимон – 1/2 бр
Приготвяне:
В голяма купа сложете парчетата месо и добавете всички подправки, скълцана скилидка чесън, бирата и меда.
Масажирайте леко свинските гърди и оставете покрито в хладилника за 2 часа, след което го извадете и оставете на стайна температура за 30 минути.
Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тава. Ползвах глинена тава, вие ако нямате, ползвайте метална.
Върху лука поставете месото, сипете цялата бирена марината, разбъркайте и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Печете на 200°C за 1 час, след което махнете фолиото и запечете гърдичките до златисто-кафяв цвят за още 10-15 минути.
Преди поднасяне на крехко свинско печено с мед и бира по желание поръсете с магданоз и изстискайте отгоре половин лимонче за разкош!
Да ви е вкусно с това апетитно печено свинско!
Източник: „Блогът на Сия Рибагина“
Прочетете още: