Крехко и ароматно агнешко бутче

Източник Криси, gotvach.bg
Продукти:
агнешки бут – домашен около 5 кг
червен пипер
черен пипер
сол
олио – 100 мл.
джоджен
бира – 140 мл.
вода – 140 мл.
Приготвяне:
Агнешкият бут се измива, нарязва на няколко части и осолява. В олиото се добавят червен пипер, нарязания на дребно джоджен и черен пипер.
Хубаво се разбърква.
Месото се маже с приготвената марината с помощта на четка.
Оставя се да престои в хладилник 12 – 14 ч.
Слага се в подходяща тава, налива се водата и бирата, покрива се с фолио и капак и се пече за около 3 – 4 ч. на 180-200°C.
Пече се агнешкото 90 минути, след което се обръща пече се за още около 90 минути.
Фолиото и капакът се махат и се запича от двете страни до златисто.
Добър апетит!
Прочетете още: