Свински ребърца с пресни картофи на фурна

Източник Вероника Михайлова, gotvach.bg
Продукти:
свински ребра – 1 кг
пресни картофи – 700 гр.
чесън – 3 скилидки
дафинов лист – 2 бр.
черен пипер – 10 бр. зърна
бахар – 10 бр. зърна
червен пипер – 2 с.л.
пипер меланж – 1 щ.
хималайска сол – на вкус
олио – 2 с.л.
мед – 1 с.л.
чубрица – 1 щ. ронена
мащерка – 1 щ. ронена
Приготвяне:
Обелете и нарежете пресните картофи на едро. Ако обелката им е много тънка, може само да ги измиете хубаво, без да ги белите. Сложете ги в купа и прибавете към тях хималайска сол, червения пипер, пипер меланж, чубрица и олио и ги оваляйте добре.
В друга купа сложете ребърцата и ги овкусете с хималайска сол, пипер меланж, мащерка, мед и червен пипер. Добавете малко олио и разбъркайте. Оставете ги така за кратко.
Пригответе си тава за печене. Намазнете дъното и стените и наредете картофите. Върху тях сложете свинските ребра за печене. Прибавете дафиновите листа, целите скилидки чесън и зърна черен пипер и бахар. Отгоре поръсете със сол на вкус.
Печете свинските ребра с картофи на фурна на 200 градуса за 45 минути.
Бон апетит!
Прочетете още:
Рецепта на деня: Свински ребра с картофи и моркови на фурна