Пълнени пилешки бутчета

пълнени пилешки бутчета

Снимка: MateKitchen

Необходими продукти:

пилешки парти бутчета – 6 броя

картофи – 3 броя

кашкавал – 200 гр

зехтин – 50 мл

бяло вино – 300 мл

пилешки бульон – 300 мл

прясна мащерка – 6 стръка

чесън + 4 скилидки – 1 глава

яйца – 3 броя

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Вземете 1 цяла глава чесън, отрежете й върха, поставете я върху лист алуминиево фолио, полейте с малко зехтин и сол на вкус и завийте. По същия начин подгответе и всеки от картофите. Сложете ги в тавичка и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути.

През това време махнете кожата от пилешките бутчета, овкусете ги със сол и черен пипер и ги запечатайте в силно сгорещена мазнина. Смачкайте останалите скилидки чесън и ги добавете при бутчетата заедно с мащерката. Налейте бялото вино и пилешкия бульон и ги сварете за 30-35 минути.

Обелете изпечените картофи и ги сложете в купа. При тях изстискайте печения чесън, овкусете със сол и черен пипер и подправки по желание и размачкайте много добре с вилица. Добавете кашкавала и разбъркайте. Оставете встрани, за да могат вкусовете да се обединят и кашкавалът да се разтопи.

През това време обезкостете пилешкото месо, но запазете костите. Нарежете го на възможно най-ситно, добавете го към картофената смес и разбъркайте добре.

Оформете малко кюфте, в средата сложете една от костите, разстелете добре, поставете малко кашкавал и довършете с още малко картофената смес, така че да го оформите като пилешко бутче. След като оформите по този начин всички бутчета, ги приберете в хладилника за 20 минути.

Панирайте бутчетата в брашното, след това в разбито яйце и накрая в галета. Пържете в загрята на умерена температура мазнина до златист загар. Сервирайте с гарнитура по желание.

Добър апетит!

Източник: MateKitchen

Вижте още:

Разядка с тофу