Пиле за Петровден

Източник Веселина Константинова, gotvach.bg
Продукти:
пиле – над 1,4 кг, охладено
лимони – 1/2 бр.
сол
зехтин
соев сос – 1 – 2 с.л.
бульон – зеленчуков
Приготвяне:
Направете марината, като смесите сока от лимона, зехтина и натрошения зеленчуков бульон. Овкусете пилето със сол. Полейте пилето с маринатата и го оставете да си поеме ароматите за около 20 минути, като го поливате и обръщате от време на време.
Сложете пилето в подходяща тава завийте го с фолио и печете докато пилето омекне и месото започне да се отделя.
Отстранете фолиото и изпечете пилето до златисто. Поднесете с гарнитура от картофи соте, гъби в масло или салата „Табуле“.
Честит празник!
Прочетете още:
Петровден е! Честваме светите първовърховни апостоли Петър и Павел – черпят красиви и силни имена