Запечени рулца от тиквички с пилешко месо
Снимка: supichka.com
Първата стъпка от рецептата за запечени рулца от тиквички с пилешко месо е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате всякакво пилешко месо, както бяло, така и бутчета например. Когато избирате тиквичките задължително изберете тиквички, които са със среден размер. Сложете пилешкото месо да ври в подсолена вода. Измийте тиквичките, отрежете двата им края и ги нарежете на тънки ленти по дължина. Посолете ги и намажете с олио.
Сгорещете оребрен тиган и изпечете тиквичките от двете страни, за да омекнат. Можете да ползвате скара, грил или друг вариант за изпичане на летните тиквички. Свареното пилешко месо нарежете на ситно. Добавете към него яйцата и 100 грама настърган кашкавал. Добавете ½ чаена лъжица сол и черния пипер и разбъркайте добре. Във всяка изпечена тиквичка сложете по малко плънка и навийте на рулце. Рулцата наредете в тавичка намазана с мазнина.
Настържете доматите, добавете към тях счуканите скилидки чесън и ½ чаена лъжица сол. Можете да ползвате и домати от консерва. Изсипете соса върху рулцата от тиквички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато доматеният сос се сгъсти. Поръсвате с останалия кашкавал, връщате във фурната и я изключвате. Когато кашкавалът се разтопи ястието е готово за сервиране. Може да поръсите с пресен босилек.
Добър апетит!
Източник: supichka.com
Вижте още: