Готови ли сте! Настъпва Валпургиевата нощ

ВАРНА новини лого

Нощта на 30 април срещу 1 май се счита за мистична. Самото название „Валпургиева нощ“ е в чест на монахиня която е направила много чудеса.

Днес тя настъпва във Варна с гръмотевици и дъжд. Вятърът запраща дъждовен порой в стъклата на прозорците, а гръмовният тътен отеква някъде над морето. Светлини раздират небето за да подсилят ефекта на мистичното усещане!

През тази нощ хората сънуват пророчески сънища, които могат помогнат да намерите решение на труден проблем.

Счита се още, че през тази нощ може да се предсказва бъдещето и да се призовават на помощ висшите сили, както и да се влиза в контакт с мъртвите.

Сега този празник носи развлекателен характер. В тази нощ се палят огньове по този начин се гонят злите духове, правят се карнавали.

Съществува поверие, че жените родени в нощта на 30 април срещу 1 май не приличат на останалите. Те са природно родени магьосници и имат необичайни таланти, но не всички осъзнават силите си и способностите си. Повечето от тях обичат повече животните отколкото хората, имат особен характер и това се забелязва още в ранна възраст.

В тази нощ можете да се избавите от проблеми и да привлечете радост, щастие и успех. За да направите този ритуал, през нощта запалете свещ и на един лист напишете кое ви тревожи и мъчи, и от какво искате да се избавите. След като го напишете, сгънете листа във формата на фуния и го изгорете на огъня от свещта, и говорете: Гори пламък, изгори всички мой проблеми. Оставете свещта да догори докрай.

За да привлечете хубави събития във вашия живот, вечерта пред входната си врата посипете малко пясък. Счита се, че в този случай никаква нечиста сила не може да влезе във вашия дом и в дома ви ще цари радост и щастие.