План за край на сезона в НБА в Лас Вегас

ВАРНА новини лого

МГМ Ризортс Интернешънъл начерта предложение за завършване на сезона в Националната баскетболна асоциация, който бе преустановен заради пандемията от COVID-19 на игрища в конгресни центрове в Лас Вегас, съобщи New York Times.

НБА може да завърши сезона в МГМ Ризортс Интернешънъл в Лас Вегас.

Планът, според изданието, ще бъде играчите и техните семейства, плюс другия важен персонал, карантинирани в хотели на МГМ до Лас Вегас Стрип, докато тренират и играят на терени в същите спортни съоръжения. Играчите и телевизиите ще имат достъп до обикновените сгради на комплекса, докато са в предпазната зона под плана на МГМ, който има 13 частни сгради. Планът ще трансформира конгресните центрове в 24 баскетболни игрища, пет от тях оборудвани с камери, за да позволят телевизионно покритие, и играчите ще отсядат в свързани или близки хотели. ESPN предаде, че НБА търси подобна карантинирана зона в Орландо, включително хотели и игрища в частни зони на Дисни Уърлд.

НБА преустанови редовния сезон през март, след като Руди Гобер от Юта Джаз даде положителна проба за вируса, и лигата обяви, че няма план за подновяване на кампанията и дори срок за завръщане към мачовете. НБА ще позволи на играчите си да проведат индивидуални тренировки в отборни зали от следващия петък в зони, където е започнало вече разхлабване на ограничителните мерки. Няма план за подновяване включващ двубои пред публика, като повечето усилия са концентрирани върху осигуряването на достатъчно тестове за играчи и персонал.

Курортът в Мандалей Бей, с 4 700 налични стаи в три свързани хотела, ще бъде централно място за плана на МГМ. Затворена пътека ще свързва Луксор, където ще отсядат доставчиците на храна и икономите. Лас Вегас Ейсес при жените в САЩ играят своите срещи в Мандалей Бей. В подобен план, се очаква играчите да се нуждаят от над триседмичен тренировъчен лагер, за да се подготвят за срещите, които могат да включват последния месец от редовния сезон и два месеца плейофи.

БГНЕС