Рецепта на деня: Панирани тиквички без да си изцапаш ръцете. Уникална техника

Много домакини избягват да панират тиквички, защото се притесняват, че процеса на двойната панировка цапа много, под ноктите се събира брашно, особено ако си по-дълъг маникюр и т.н.
Има много проста и лесна технология, която оставя ръцете чисти, а тиквичките стават божествени.
Необходими продукти за 4 порции:
2 средни тиквички
2 яйца
1/3 к.ч. вода
1 к.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета и ги поставяме в найлонов плик, от тези за зеленчуци в магазините. Поръсваме със солта, сипваме вътре и брашното.
Хващаме здраво отвора на плика, стискаме го и започваме да го разтръскваме, докато брашното полепне равномерно по тиквичките.
Разбиваме яйцата с водата.
Взимаме с вилица от набрашнените кръгчета тиквички, топим в разбитите яйца и пускаме да се пържи в тигана със сгорещеното олио.
Бързо, лесно, чисто и много вкусно!
Да ви е сладко!
ВН