Пускат отново 100 вакантни длъжности за матроси

ВАРНА новини лого

Възобновява се конкурсът за матроси(войници) във формированията на Военноморските сили, съобщиха от Министерството на отбраната. Той бе обявен със заповед на министъра на отбраната в средата на януари, но поради строгите противоепидемични мерки приемът на документи временно бе спрян.

От днес, 14 май, до 29 май кандидатите за участие в конкурса могат да подават писмени заявления и всички необходими документи до командира на ВМС чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) по постоянен адрес. Съгласно последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили възрастта за прием на кандидати за военна служба е 40 години.

Обявените 100 свободни места са във военните формирования във Варна, Бургас, Сенокос (община Балчик), Приселци (община Аврен). Търсят се боцмани, радиотелеграфисти, радиометристи, механици, електромеханици, машинисти, водолаз, шофьори и др.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, минимум завършено средно образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и др. За длъжностите на спасителен кораб, фрегата, ракетен катер, учебно-спомагателен кораб, базов миночистач и др. се изисква кандидатът да покрива медицинските стандарти за годност за плавателна служба на надводни кораби.

Вакантните длъжности може да видите в обявата за конкурса тук https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2020/20200129_Obyava_VMS.pdf
Допълнително ще бъде публикувана информация по отношение сроковете и следващите мероприятия за продължаване на конкурса.