Риболовни кораби ще посрещат гости на Морската гара във Варна

Риболовни кораби.

По повод на международния ден на рибарите и риболова, на 27 юни (събота) на Морска гара – Варна ще акостира цяла флотилия от рибарски кораби.

Корабите са част от най-голямото българско риболовно сдружение „Черноморски изгрев“, а гостите на събитието ще могат да разгледат морските съдове, да поговорят с капитаните и екипажите, и да научат повече за риболова и рибите в Черно море. 

Събитието се организира от марката за висококачествени продукти „Черноморски Улов“ в партньорство със Сдружение „Таляна“ и Риболовно сдружение „Черноморски изгрев“ ,а целта на проекта е да провокира интерес към темата за родния морски риболов.

В рамките на събитието, на Морска гара в 10 ч. в събота ще бъде представена официално фотоизложбата „НАВЪТРЕ: среща отблизо с черноморския риболов“. Изложбата представя авторски арт фотографии, създадени специално за повода и изцяло заснети на лента от Неделчо Хазърбасанов. Авторът придружава два дни екипажите на риболовните кораби „Лаврак“ и „Барбун“, запечатвайки лицата и ежедневиетона рибарите, използвайки за целта три камери, сред които техническа широкоформатна камера Frank 45 и Hasselblad 501c (среден формат).

Сподели: