Рецепта на деня: Пълнени постни патладжани (от тефтерчето на баба)

Пълнени постни патладжани

Източник fitwell.bg

Продукти:
2 бр. средно големи патладжани
1 червена чушка
250 гр. сурови гъби
2 домата
1 вр. пресен лук
1 вр. магданоз
2 скилидки чесън
3 с.л. олио (зехтин)
щипка сол, червен и черен пипер, куркума

Приготвяне:
Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбават. Посоляват се и оставят за 20 минути да се отцедят от горчивия сок. После се измиват.

Гъбите се бланшират в солена вода за 30 секунди, след което се нарязват на малки парчета. В дълбока купа се смесват всички съставки, които са предварително нарязани включително и вътрешната част на издълбаните вече патладжани. Добавят се подправките и 2 супени лъжици зехтин.

Патладжаните се пълнят със сместа и се подреждат в малка тавичка, която е предварително омазнена с олио или зехтин. Сложете да се пекат на предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. При сервиране гарнирайте със свеж магданоз.

Добър апетит!