Хероинът за милиони идвал от Дубай на Пристанище Варна – Запад. Собственик на фирма и митничар са в ареста (ВИДЕО)

Брифинг.

Снимка и видео bTV

Огромна пратка хероин беше спряна на влизане в България през Пристанище Варна – Запад, обявиха властите на брифинг днес. След акцията с участието на прокуратурата, ГДБОП и Агенция „Митници“ в ареста за над 400-те килограма дрога са собственик на шуменска фирма и служител в митническия пункт в Търговище.

На 7 февруари у нас пристигнал контейнеровоз от Дубай. На борда имало 4 контейнера с по 400 битумни ролки от иранска фирма с крайна дестинация България. Получател била шуменска фирма без особена дейност.

Разминаване в маркировките на товара накарало митничарите да направят щателна проверка с рентген и обучено куче. След нея станало ясно, че 71 от ролките са с прецизно направени тайници. Вътре били открити 487 пакета с кафяво прахообразно вещество – 401,468 кг хероин.

По цени на разследването, говорим за пратка за между 26 млн. и 36 млн. лв., а пазарните цени са поне двойно или тройно по-високи, посочи апелативният прокурор Владимир Чавдаров. Според събраните до момента данни, в наркотрафика са били ангажирани 35-годишният собственик на шуменската фирма и служител в митническия пункт в Търговище. И двамата са в ареста, грозят ги присъди от по над 10 г. затвор.

bTV

Още по темата: Иван Гешев съобщи за огромен удар срещу наркомафията! Заловен е хероин за 32 млн. лв. във Варненско (СНИМКИ)