Засадиха нови 400 дръвчета в „Аспарухово“, кметът Ивайло Маринов се включи в инициативата

засаждане на дръвчета
400 фиданки дъб и черен бор засадиха във варненския район „Аспарухово“. Новината съобщи във Фейсбук районният кмет Ивайло Маринов, който лично участва в инициативата. 
 
засаждане на дръвчета
 
„За пореден път район „Аспарухово“ се включи в прекрасна инициатива, организирана от млади хора!
400 контейнерни фиданки дъб и черен бор засадихме днес до Западния охранителен канал. С това бе поставена основата на първата от поредица инициативи по доброволческо залесяване. Мястото, което залесихме, е с площ над 3 дка. В продължение на три месеца ще бъдат засадени общо 2 000 фиданки“, написа Ивайло Маринов. 
 
„В благородната проява, организирана от НПО „Инициативи изкуствата на улицата“, се включиха близо 100 доброволци. Организаторите планират инициативата да прерасне в ежегодни кампании за Варна и областта.
 
Идеята „Засади дърво – Направи добро“ тръгва от трима младежи Владимир Шалапатанов, Петър Кралев и Кристияна Кирилова, всеки от тях с мисъл за опазване на природата и екологичния баланс в нея, и е насочена „от млади хора за млади хора“.
 
„Засаждането на дървета е един от начините да подобрим района, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването. Доказано правят хората по-спокойни и здрави. Да оставиш следа, да създадеш е чувство, което всяко човешко същество трябва да изпита“, убедени са младежите, които обещават да се грижат за засадените дръвчета!“, добави кметът на „Аспарухово“.
 
„Благодаря на организаторите и на всички сърцати доброволци, които подкрепиха идеята и се включиха днес в благородното начинание! Изключително съм радостен, че в района се провеждат подобни младежки мероприятия!“, написа още Маринов. 
 
Инициативата се осъществява със съдействието на Община Варна, в партньорство с Район „Аспарухово“, „Гората.БГ“ и клуб „Млади стрелци“.
 
ВН