Ученици от II ОУ „Н.Й.Вапцаров“ спечелиха първи места на конкурса „Орфей в Италия“

ВАРНА новини лого

Една от водещите цели в дейността на Второ основно училище „Никола Й. Вапцаров“ във Варна е да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на учениците и учителите. Училището дава възможност на възпитаниците си, по свой избор, да се включат в извънкласни и извънучилищни дейности, осмислящи свободното им време.

Това споделят от училището в писмо до „ВАРНА новини“.

Представителните състави: мажоретен състав и духов оркестър повече от 20 години славят името на училището и град Варна като участват в национални и международни фестивали и конкурси и печелят награди.

Горди сме, че още в началото на тази учебна година, въпреки продължителното обучение в ОРЕС, съставите участваха в XIV-я интернационален фестивал „Орфей в Италия“ , който поради епидемиологичната обстановка бе проведен онлайн.

Престижният фестивал се организира всяка година в различна европейска държава. Тази година в дните 26-29.X.2021 г. се проведе в Италия. Участници от различни възрасти и в различни художествени направления представиха държави като: Испания, Полша, Румъния, Италия, Литва, Северна Македония, Сърбия, Малта, Украйна, Беларус, Швейцария и др.

Нашите състави се състезаваха в две различни категории- мажоретки и духови оркестри. Компетентно международно жури от 14 страни отличи мажоретния състав и духовия оркестър при Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ с първите места.

Ръководството на училището и ръководителите на съставите Лиляна Георгиева и Любов Германова благодарят за всеотдайния труд на учениците и подкрепата на техните родители в изявата и развитието на творческите им умения.

Успехите на нашите ученици ни дават увереност, емоция, оптимизъм, самочувствие и желание да продължим напред и нагоре. Пожелаваме си още победи.

Настоящото отличие посвещаваме на патронния празник – 7 декември, добавят от училището.

ВН

Още по темата: 225 ученически проекта в Националния исторически конкурс „Будител“