Сандов в работно време във Фейсбук, кара се на дългогодишни журналисти

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, видимо прекарва голяма част от работното си време във Фейсбук, карайки се на дългогодишни журналисти, става ясно от диалог, развихрил се във Фейсбук пространството.

Повод за избухването на Сандов стана пост на журналиста Явор Дачков, който разкритикува министъра на околната среда и водите, че въпреки обещанието, което даде да ходи пеша, подобно на началника си Кирил Петков, все пак не слиза от скъпа лимузина.

„Министърът и зам.-министърът на екологията слизат от най-мощното Ауиди-дизел (нещо като ТЕЦ Марица-Изток на колела) в центъра на София. Иначе зелените политики по унищожаването на икономиката си вървят добре“, написа Явор Дачков във Фейсбук.

Вместо Сандов да признае вината си, се скара на журналиста, обвинявайки го, че поста му е жълто-кафяв, а пък снимката му била от кола на НСО и от официална визита по протокол.

„Аз не твърдя, че колата не е на НСО, а че Вие слизате от нея. Ще трябва да помолите Бойко Рашков да махне камерите от Мария Луиза, защото ще се окаже, че всяка сутрин ходите на официални посещения в сградата на министерството:) Преди време мой приятел, който бе служебен министър категорично отказа да се вози на такава кола и нищо не му направиха. Мисля, че и вие можете да направите нещо по въпроса. И един приятелски съвет. Изтрийте си профила във ФБ, защото за два месеца получихте през него щети, които други ваши колеги трупат с месеци тв участия. Ето и едно експресно проучване. Вашият предшественик Емил Димитров ползваше Шкода, която и до днес си стои пред министерството. Вие се возите на Ауди, което също стои там от месец, защото сте вице-премиер. А има отделно и коли за представителни и протоколни нужди, които са други“, отговори му на свой ред Дачков.

В спора се включиха и други потребители на социалните мрежи, които коментираха, че Сандов явно има доста време на раздумки във Фейсбук, след като държавата е в перфектно състояние.

„Между другото е работен ден, г-н Сандов. Радваме се, че държавата е в перфектно състояние и Вие имате време за раздумки във фейсбук“

„Г-н министър, внимание ! Мотика на хоризонта!

„Ехеее г-н министър ,забравихте кога снимахте на живо с какви коли пристига и си тръгва Борисов. И те бяха на НСО, че и дизели като тази, в която Вие се возите. Ама не сладур, а сладкиш сте, че и сте министър с по над 10 часа онлайн във Фейсбук, Джасимката да не Ви обади на Кирил Петков!“, гласят част от коментарите.

От Tribune.bg