Дрогиран шофьор по време на арест: Ще сложа край на живота си

полиция

Дрогиран шофьор, катастрофирал пред КАТ-Пловдив, е крещял, че ще си сложи край на живота по време на ареста му. Това заяви наблюдаващият прокурор по случая, съобщава БТВ.

Неадекватният водач е отказвал да напусне автомобила си и служител на реда е бил принуден да счупи прозореца му с камък и да го изкара навън с употреба на сила. Инцидентът е станал във вторник следобед. Освен дрогиран задържаният водач се оказва и с отнета книжка, с множество провинения.

„Вчера имаме пореден доста фрапантен случай. Около 15 ч. извършителят отива в КАТ да си сменя регистрацията на колата, при което прави впечатление на служителите, че се държи неадекватно и превъзбудено. Служителят подава сигнал да му бъде извършена проверка той ли шофира автомобил, как е дошъл, с какво ще си отиде. Извършва се пререгистрация на колата и той напуска КАТ“, обясни наблюдаващият прокурор.

Незабавно на изхода е спрян от патрул, за да бъде извършена проверка.

„В хода на проверката се оказва, че няма книжка. Колегите от полицията го уведомяват, че ще му бъде създадени актове, при което той казва: „Не искам да участвам в тази проверка“, качва се в колата и тръгва да бяга. Влязъл е пак в двора на КАТ, където е имало много хора и автомобили. Колегите незабавно са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил, при което той тръгнал да излиза през бетонови саксии за цветя“, добави той.

През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че вече не иска да живее. При което полицаят, който неколкократно му е извикал да излезе от колата и това не се е случило, чупи стъклото на шофьорската врата, изважда го.

Установено е наличие на амфетамин в кръвта. Той е задържан за 24 часа, днес ще бъде задържан за още 72 часа.

Novini.bg

 

Прочетете още: 

Откриха труп на дете в септична яма