Мъж, със семейството си, опита да пренесе над 100 кг хероин през „Капитан Андреево“

арестуван

Над 100 кг хероин на стойност над 9 444 600 лева откриха при проверка на лек автомобил митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщи Агенция „Митници“.

На 15.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил с френска регистрация на път от Турция през България за Франция. В превозното средство, управлявано от френски гражданин Х.А., пътували съпругата му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци – две кучета.

В пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума са намерени общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество. Извършеният на място полеви наркотест показва, че откритото вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 104.940 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9 444 600 лева. Сред пакетите с хероин е открит и един пакет с кафяво смолисто вещество хашиш с бруто тегло 0.090 кг.

По случая е образувано досъдебно производство. Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава.

news.bg

 

Прочетете още: 

Шок в Дупница! Най-известният наркодилър в града се самоуби