Бойко Борисов: Жълтопаветниците лъжат, че са против Русия, а финансират „Газпром“ с 30 млн. на ден (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Кадър и видео от "Фейсбук"

Едва ли има човек от мен с повече опит в политиката. За да не прозвучи нескромно – царят, той има повече опит, аз се научих покрай него. Учех се и анализирах действията на моите предшественици. Целият оптимизъм, който искам да ви вдъхна ме задължава много. Държавата е счупена – това е все едно един счупен автомобил, няма резервни части и хората да поискат да тръгне както преди катастрофата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград.

Над 2500 блока сме санирани, има градове като Благоевград, които са 100 % санирани. Те го извадиха от Плана. Санирането е с най-големия контрол – жените и бабите цял ден гледат как се санира и контролират всичко.

Това, за съжаление, са най-лесните за ГЕРБ избори. Защото преди в програмите ние залагахме какво да надградим. Защо тази кампания ни е най-лесна? Когато казва Корнелия Нинова за модела „Борисов“, ето ви цената на еленергията август 2020 г. – 75,63 лв. При новия модел, който дойде цената на тока е 846,59 лв. Избирайте! Преди нямаше какво да сравняваме. И това при положение, че въглищата са български, в българските земни недра. Миньорите, за радост, са българи. Заплатите им не са скочили. Енергопреносната система – 100% българска. Откъде дойде това увеличение?

Да, в Германия токът скочи, но в АЕЦ „Козлодуй“ какво се е променило. Защо изпуснаха това? И то пряко се отрази на цените – повишаването на хранителните продукти за по-малко от година. Захар, фасул, леща, олио, брашно. Кое наложи да се вдигне олиото при положение, че АЕЦ „Козлодуй“ цената на еленергията е 45 лв. Реколтата от слънчоглед е добра – кое вдигна цената, тракторите наши, комбайните наши. Няма стока да не се е вдигнала след като моделът „ГЕРБ“ го няма. На 2 преценявайте! Половината от тези стоки може да им свалим цените, отбеляза бившият министър-председател.

Връщам се на електричеството – това са безобразни цени. Една година чертахме в централата – накрая работодателите удариха на молба. Едва се преборихме в парламента за таван на цената на тока на 250 лв. Когато цифрите говорят и посредниците мълчат, заяви Борисов.

Цената на газа – ето я цената при нас, ето я цената при „Промяната“ – 837 % по-скъпа. Избирайте! Ето ви цената на дизела – при лошите ГЕРБ 2,09 лв. Ето при „Промяната“ – но като си тръгнаха Киро и Асен падна малко – защото паднаха комисионните, възмути се бившият премиер.

Ето ви цените на бензина А95 – 2021-2022 г. Какво ще направим за нафтата и бензина, за да си го представите. Какво се случва в момента? това е нашата рафинерия – това е най-голямата инвестиция в България, около 3 млрд. Вместо ние в тази криза, след като сме им направили най-голямата услуга, дерогация, сиреч разрешение да може да се обработва и произвежда тук. Руският петрол се внася от швейцарската фирма „Литаско“ и се изнася в Швейцария. 1/3 от бензина и нафтата остават тука – но на цена лев, лев и двайсе. Другата част се изнася за Европа и така се заобикаля забраната за руския петрол. Какво ще направим ние? Или ще се съгласят да работят за БЕХ при същите условия, или ако не се съгласят – слагаме мито от 1 лв. на всеки литър. И всеки от вас тогава няма да плаща за далаверата на „Промяната“, подчерта Борисов.

Идентична е ситуацията и при метана – ето при нас колко е струва, ето колко сега. Това не са неща, които само обещаваме – аз съм ги правил. 2009 г. ние дойдохме в условията на т.н. финансова криза, когато Гърция фалира. Помните ли? Тогава удържахме – българите не го усетиха. След това дойде мигрантската политика. Говореха срещу турския президент. Аз винаги благодаря на две фигури – на председателя на ЕК – първо Юнкер, после фон дер Лайен. ЕС плащаше на Турция, за да спира миграцията. И на турския президент Ердоган. В случая са ни важни колегите от Турция и тази геополитика никак не е лесна. Правим джамията в Разград и едновременно с това правим и църквата „Цар Борис Първи“ в Разград. Тук не е имало църква досега.

И българските християни, и българските мюсюлмани да бъдат мост между двете държави. Затова геополитиката е важна. Когато правихме „Балкански поток“ той беше важен и за Турция, и за България, и за РСМ, и за Сърбия, и за Унгария.

Затова и президентът Ердоган, когато имаше проблем с ЕК – идваше тук, припомни Бойко Борисов. И аз го срещах с председателя на ЕК. И най-вече се държахме като екип на Балканите. Те (от „Промяната, бел. ред.) не ги разбират тези работи. Когато отидох в Америка, ме посрещнаха на камината в Белия дом, а не на стълбището.

Човек трябва да избира на чия страна е – на нашите евроатлантически приятели или на посредниците, които захранват войната като финансират „Газпром“ – 30 млн. на ден излизат от България в посока на Руската федерация. това са данни на НСИ. Има и фактури – лъжат жълтопаветниците, че били срещу Руската федерация, а захранват „Газпром“, каза лидерът на ГЕРБ.

За един месец близо 1 млрд. – представете си какво може да се направи с 1 милиард? когато ние говорим за мерките, иновации, колегата дойде и вика – може ли освен едната улица, сега да обещаеш, че ще асфалтираш всичките. Защото ние в големите градове направихме милиардни проекти. Но за неговото кварталче или махала една уличка е важна. Спокойно може да обещаете на хората ще си довършим и за тях.

Гледайте във видеото:

zonanews.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Прочетете още:

Борисов: Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне