Шампионът Гари Каспаров: Надявам се българите да направят исторически правилния избор и да подкрепят ГЕРБ

Гари Каспаров и Бойко Борисов

„Ситуацията с войната в Украйна е като шахматна аналогия – в политиката няма сиви полета, има бяло и черно – или взимаш правилната позиция или не. Затова е важно България да заеме категорична позиция по темата, без да има негативи за нея. ГЕРБ са единствената партия, която има силна позиция относно войната в Украйна и подкрепата за Украйна! Надявам се, на изборите на 2-ри октомври българите да направят исторически важния избор и да подкрепят единствената партия, която стои на правилната страна на историята – ГЕРБ”. Това заяви световният шампион Гари Каспаров по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той подчерта, че представлява руската опозиция извън страната и за него е важно Украйна да има пълна победа, както и руските престъпници да понесат своето наказание.

„Днешното посещение е заради нашите действия. Ние сме партията, която първа сложи украинското знаме . Първи казахме, че това е агресия и война и това трябва да спре. ГЕРБ първа предложи в НС България да изпрати оръжие за Украйна”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ЕС и НАТО трябва да се опълчат на действията, които се случват в Украйна.

„Нашата партия се обяви за сто процента диверсификация от „Газпром”, а младежите събраха 50 хил. лв. и ги изпратиха на своите връстници, пратихме украински деца и на почивка на българското Черноморие. Така, че докато другите говорят ние действаме”, допълни Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ и СДС на твърдата позиция в защита на Украйна. Борисов допълни, че руският народ не е враг на България и се надава Русия да бъде част от демократичната общност.

„Ние също сме уязвими, гледайки подобни действия на Балканите, затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз съм благодарен, че на Запад са я чули и целия ЕС сме на едно мнение”, допълни лидерът на ГЕРБ.

От Tribune.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Четете още: