Радев обвини „Демократична България“, че ни тласка към война

Румен Радев

Снимка tribune.bg

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна към НАТО. Това означава въвличането ни във война с Русия. Това заяви Румен Радев от Прага. 

На въпрос какво е мнението му за становището на „Демократична България“ да внесат проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна в НС, Радев коментира: „Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа „Демократична България“ се опитва да ни тласне във войната, още дори преди да е свикан парламентът. Ако със същата страст, която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна.“

Радев коментира и отказа на ПП за съставяне на коалицияа с ГЕРБ: “На първо място партиите трябва да поставят интереса на българските граждани. Изключително важно е да има парламент”

„Ще предоставя на партиите достатъчно време, така че да могат да обсъдят принципите и приоритетите и да се излъчи управленско мнозинство и правителство“, добави той.

„Очаквам да не забравят, че трябва да поставят на първо място държавата“, коментира Радев.

„Таван на цените на газа е тема, която само се дискутира в момента. Да, има желание да се справим с ценовата криза, но тепърва ще се обсъждат и на други съвети тези механизми. Лидерите препоръчаха на ЕК за следващия съвет на 20 октомври комисията да предложи стъпки така че да бъдат овладени цените, така че да има реформа на европейския пазар за газ“, допълни той.

Novini.bg

 

Прочетете още: 

ЦИК обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото НС