От ПИК! Яначко, момчето на другаря Лилов, винаги е бил нечий слуга

Янаки Стоилов

Снимка БТА - свободен сайт/Владимир Шоков

Конституционният съдия Янаки Стоилов хлипа в хора на оплаквачките по някаква телевизия: Оле-ле, защо барат ИК, защо връщат хартията, това свидетелства за немощта на партиите…

Дали му е работа на един дефинитивно надпартиен съдия от КС да се меси директно в политиката, да коментира актуални законопректи, работата на парламентарни сили?

Янаки винаги е бил „Яначко“, лицето от агитационните плакати на БСП през 1990 г., момчето на другаря Лильов…Такъв си остава и до днес, нечие момче.

Продаде професорската си чест, като слугуваше на мафията в качеството си на служебен министър на правосъдието, обругавайки главния прокурор.

Янаки и др. Лилов
Източник ПИК

С ясното съзнание, че нарушава закона и се меси неправомерно в работата на независимата съдебна власт. Така обаче си заслужи номинация от льотчика за конституционен съдия, най-благата служба в държавата, с безконечен мандат и всевъзможни привилегии. И още е слуга на Радев и марионетката му ПП, които истерично се плашат от връщането на хартиените бюлетини… Тъжна история.

Преди Яначко в хора на оплаквачките на Мадуро се включи и друг член на КС – Атанас Семов, пак от квотата на Радев. Цялата ли квота на президента по команда ще се изреди да защитава мадуровките по телевизията?! Знаем, че сте фенове на машините, няма смисъл от тези контролирани медийни дефилета, не се натягайте толкова, че станахте смешни, пишман професорите…

Петър Христозов, pik.bg

Още по темата:

ГЕРБ: Има заплаха за националната сигурност с „Джемкорп“, пускаме сигнал до ДАНС и МВР