Кметът на Суворово поздрави абитуриентите от випуск 2023 на СУ “Никола Вапцаров”

Данаил Йорданов
Абитуриентите от випуск 2023 на СУ “Никола Вапцаров” в Суворово разпериха криле и поеха в търсене на своя път в живота, съобщи кметът Данаил Йорданов.
 
Ето какво още написа във Фейсбук по повода кметът на Суворово:
 
„Тези пораснали млади дами и мъже бяха изпратени с прекрасно тържество, събрало в читалището в нашия град родители, близки, приятели, учители. Програмата предизвика силни емоции, защото върна абитуриенти и гости с 12 години назад. Заредиха се архивни кадри, които припомниха как днешните завършващи са пристъпили прага на училището, срещите им с преподавателите по различни предмети. Младежите бяха поздравени специално от класния им ръководител Ангел Христов.
 
След тържеството имах честта и удоволствието да бъда за кратко техен домакин и да им подаря по нещо за спомен. Благодаря на тези прекрасни млади хора, които ме зарадваха със своето вдъхновение, увереност и красота. В техните очи грее вяра и се надявам искрено, че тя ще се съхрани с времето, че те ще сбъднат всички свои мечти. Пожелавам на всички тях да намерят своя път, да бъдат смели и много успешни, да не се огъват пред трудностите в живота и, ако паднат, винаги да намират сили да се изправят и да продължат напред. Дано никога не забравят своите корени, родния дом, нашата община, приятелите, които имат тук.
 
Поздравявам родителите на абитуриентите и им пожелавам винаги да се гордеят с децата си. На техните учители благодаря за това, че са успели да ги преведат успешно през дебрите на науката. Поздравявам всички преподаватели обаче най-вече за това, че са дали на тези умни и прекрасни младежи освен знания, и ценни житейски уроци, да ги направят уверени. Уважаеми учители, бъдете все така всеотдайни към професията си и дано възпитаниците Ви винаги ви карат да се гордеете с постиженията им.
 
На добър час, Випуск 2023!“