Хванаха още 17 пияни и дрогирани шофьори

KAT

В рамките на изминалия ден полицията установи общо десет души, качили се зад волана след употреба на алкохол – шест от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, четирима – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират седем водачи, а 12 са отказали тестване.

Общо 11 452 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14683  водачи и  пътници. Съставени са 2803 фиша и 691 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1449 моторни превозни средства и 1808 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 417 фиша и 91 акта за установени административни нарушения. Установен е един водач, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и един с над 1,2 промила алкохол. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Петима души са загинали, а 41 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Тежките произшествия са 29. В столицата при инциденти на пътя са ранени трима души, няма загинали. Станали са три тежки и 13 леки катастрофи.

novini.bg

Прочетете още:

В Одрин предотвратиха опит за контрабанда на оръжия към България