Пържоли на фурна с топено сирене и гъби

пържоли

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

свински пържоли – 6 броя по – дебели от плешка

гъби – 1 кг

топено сирене – 1 кръгла кутийка с триъгълници

мащерка – 1 ч.л. сушена

вино – 1 ч.ч.

сол

черен пипер

олио

Начин на приготвяне:

Натъркайте добре леко начуканите пържоли със сол, черен пипер и мащерка, полейте ги с вино и оставете да се мариноват за 2 часа в хладилник.

След това ги отцеждайте леко и ги подредете в намазнена тава. Поръсете отново с малко сол и пипер. Долейте малко вода и сложете да се пекат в загряна умерена фурна.

На всеки 20-тина минути обръщайте пържолите, но внимавайте да не ги пробиете.

Задушете почистените и нарязани гъби, докато омекнат в съд на котлона. Овкусете ги с малко подправки. Разтворете топеното сирене в 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода и разбъркайте с гъбите.

Залейте с така приготвения сос изпечените пържоли и запечете за 10 минути. Поднесете с картофено пюре.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Най-мързеливата домашна лютеница