Пуснаха Джуката от затвора, той преби и ограби 91-годишната баба Дена

полиция

Само 20 дни, след като излезе от затвора, рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица. Инцидентът е станал във вторник, а извършителят задържан няколко часа след грабежа в центъра на града, на оживена улица, посред бял ден.

В тежко състояние е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия грабеж – на легло в ортопедията на великотърновската болница, със счупена ръка и рани по главата. Възрастната жена посетила пощенската станция в Горна Оряховица, за да получи отпуснатата й парична помощ от 495 лв. След излизане от пощата забелязва непознат мъж да се навърта около нея.

52-годишният рецидивист има първа среща с възрастната жена на пазара в Горна Оряховица.

„Едно момче, не мога да ви го опиша как е, не е българче, пресрещна ме там и ме заговори, но аз не помня и не чувам. И си тръгнах направо – между павилионите”, разказа пред Нова телевизия Дена Славкова.

На път към дома си, недалеч от центъра на Горна Оряховица, 91-годишната жена е застигната от непознатия. От кадри на охранителни камери се вижда как мъжът рита бастуна й, спъва жената и я блъска, за да падне. Спомените на възрастната жена от нападението.

Мъжът краде сумата от 495 лв., като оставя жената в безпомощно състояние на пътя – със счупена ръка.

„Паднала ли съм на нея. Ударът помня, беше с нещо плоско. Не беше дъска. Не мина много време и аз си събирам ченетата на две. И ги вземах, и гледам, и викам: Какво ще правя? Те са ми най-скъпите, с тях се храня и са ми много удобни. Какво ще правя… започнах да плача”, разказва Дена Славкова.

След подаването на сигнал до полицията, от минаващи хора, криминалисти от Горна Оряховица бързо установяват самоличността на нападателя – 52-годишен криминално проявен, многократно осъждан за такива престъпления. Родом е от плевенското село Асеново, известен с прякора Джуката. Преди две седмици е излязъл от затвора. Задържан е на главната улица във Велико Търново в центъра на областния град.

Джуката вече е привлечен като обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново е задържан за 72 часа.

ПИК