Бойко Борисов: Народът да види кой лъже за цената на газа! „ДеБъ“ ще ни депутинизират с коалиционния си партньор БСП (ВИДЕО)

Бойко.

Снимка и видео от "Фейсбук"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес е в читалището на Ловеч.

„Българският народ не чу какво им каза църквата: „Да внимаваме!“ и избра „Промяната“. Може би и ние сме направили грешки и сме си го заслужили. Затова има и изкупление, и покаяние. Няма да забравя, когато се събра Св. Синод и ме поканиха по време на пандемията и всички църкви, манастири и джамии в света бяха затворени. В Гърция ги бяха вързали със синджири и катинари. Като ги видях владиците, им казах: Сърце не ми дава да затворя църквите, манастирите, джамиите. Моля ви, ваше светейшество, да ми помогнете да спазим карантинните мерки. Само в България владиците създадоха такива условия, че с нито процент не ни се вдигна заболяемостта и само българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. И затова Господ ще пази България. А ние ще продължаваме да строим църкви, манастири, джамии и катедрали. Защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност“, каза той.

„Не мога да не отговоря на воплите на т.нар. „автентична десница“, която се оплака при Цветанка Ризова, че на него му оставили дробчетата. Но върхът на всичко, Христо, което чух вчера от тебе – ти си ми бил министър, той обяви „депутинизация“. Ние сме го осъдили Путин преди няколко месеца като агресор, внесохме, Христо, закон да подпомогнем Украйна с оръжие, а ти не го гласува, бе, човек! Стига гледа навънка, Христо! Твоят коалиционен партньор, който ти депутинизираш, Корнелия Нинова, заяви, че Русия е приятелска държава. Кого искаш да депутинизираш?!“, заяви Борисов.

„И уважаемите медии мълчат – ама то едно чудо, един страх!“, добави той.

Борисов иронизира Кирил Петков, който развя като знаме „добрата новина“, че ще внасяме втечнен газ от Щатите и припомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбаха, когато българският премиер е бил на посещение там.

„Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост. Така че – да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България… След това Киро каза, че цената за да бъде по-евтина за газа, който купуваме от „Газпром“. Парламентът само малко след неговите думи излезе – газът за май поскъпва с 4%. Скъпи мои, демократични и свободни – сложете на екрана цената на КЕВР, за да види народът кой лъже!“. Залата му отговори с бурни възгласи: „Оставка!“.

Бойко Борисов сподели, че днес и друг известен политик има рожден ден – президентът Росен Плевнелиев: „И той да е жив и здрав! Вчера ми стана от една страна гордо, че сме имали такъв министър на енергетиката като Делян Добрев. От друга страна ми стана жал за водещия. На всеки въпрос Василев отговаряше глупости на търкалета… Затова, ако следващия път ходиш в „Панорама“ и там е Асен Василев, искам да се острижеш гола глава, защото като нищо ще се хвърли да ти скубе косата. Все едно снощи гледах мерцедес срещу трабантче. Такава разлика!“.

„Те знаят, че лъжат и крадат и че трябва да крадат бързо. Защото няма за кога. Разбрахте ли, че БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за геотермалните. Пак меморандум. Опукаха ни с – с по два милиарда, два милиарда. Корнелия вика – саниране – как ще санират, като не могат да крадат?! Забравете за саниране! Без ГЕРБ няма саниране“, заяви той.

Борисов се пошегува, че „къщичка за птички не са направили за една година“, една велоалея не са направили: „Когато фактите говорят, и „Промяната“ мълчи“.

„Киро, ти помниш ли, че сложихме 1 млрд. в специална сметка, за да може Ловеч, Плевен и Търново да си достроят магистралата. Ние оставихме до стотинка до пускането на пътя. Те ги прибраха. 1 млрд. и 200 от ВиК холдинга – за да могат да продължат проектите за водоснабдяването и канализацията. Ловеч, ще чакате. Ще чакате, когато цъфнат люляците. Ама догодина! Огромни заеми – които ще връщате вие, децата и внуците ни. А я сложете и 1 млрд. 200 щатски долара, с които на 100% платихме самолетите… Всичко е платено от нас на 100%. И за руските реактори, и за американските централи, КТБ. Стартирахме предишния мандат с милиард и 600 под водата. Минус, минус! Ама се справихме, щото сме яки. Сега са ни задължили с над 9 милиарда, а до края на мандата ще станат 50 милиарда. Искате ли ГЕРБ да управлява? Сега разбирате ли, че трябва до последния българин да се отчая, да се разбере лъжата, за да почнем на чисто. Така че – никакви предсрочни избори! Като във вица: „Киро, това Канада ли е? – Плувай, Асене, плувай“.

Борисов заяви, че нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ: „Не сме дали една стотинка! Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни. С тези далавери, пази Боже кой ще управлява от септември нататък!“.

„Айде да видим, уважаеми медии, на кого вярва повече народът! По лихвите, както се казва, ще ги познаете“, заяви още Бойко Борисов.

24chasa.bg

Още по темата:

Руди Гела ръси обиди и заплахи: Бивш министър на спорта пръв влиза в затвора, скоро ще бъде арестуван