Киро сипе заплахи изнервен! Плаши със затвор бивши управляващи

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Премиерът Кирил Петков даде поредно сладникаво кризисно интервю по удобна медия. Този път Просто Киро избра Нова телевизия за изявата си, след като преди две седмици блесна в ефира на уж конкурентната Би Ти Ви.

Анонсирано цял ден, интервюто пред скучноватата Лора Крумова, в търсене на някаква по-голяма аудитория, удобно беше изтеглено за след края на финала за Купата между ЦСКА и Левски, който със сигурност, въпреки всички усилия на медията, събра в пъти повече зрители.

Всъщност, изявата на Петков, имаше за цел да отклони вниманието от реалните проблеми – галопиращата инфлация и непрекъснато поскъпващите хранителни, от първа необходимост стоки и горива и изправения до стената бизнес.

Петков отново застъпи тезата, че газа за България, е бил спрян едностранно от „Газпром“.

„Доставките от Щатите биха били една възможност, въпреки доставките с кораб, да се договори една цена. Целият свят в момента търси газ. Германия, Франция, всички искат, защото виждат, че доставките от „Газпром“, са много рискови. Тук беше въпросът дали България може да влезе при нашите партньори и да каже, че за нас също е важно да имаме достъп до газ. Исках да докажа, че България има опции и никой не може да ни извива ръцете“, каза той.

Самата газ от Щатите идва на по-ниска цена от „Газпром“. Договорихме и азерската газ да дойде на 1 юли, независимо дали ще е готова гръцката връзка, продължи той.

Стана ясно, че договорът за доставката на втечнения газ, е подписан директно с американска компания. Петков обаче категорично избяга от въпроса коя е тя и така и не назова името й.

„Ако не се бяхме справили толкова добре, цената от юни щеше да е друга“, продължи да се хвали той.

„Явно това правителство набира скорост и хората трябва да се успокоят“, препоръча на гражданите Петков.

По думите му, хората, които, крадели преди това, имали между 6 и 8 месеца, преди да получат възмездие. То обаче нямало да дойде от родната прокуратура, а от Европейската.

Ще говоря с превозвачите, които сега ще протестират в сряда, опита се той да тушира грандиозния протест идната сряда. „Четири пъти ме прекъснаха. И аз казах „Който няма време да ме слуша“, аз си бях отделил от времето и казах: „Ето я вратата““, оправда се Петков за скандала, който забърка с превозвачите в министерския съвет.

Ако национална катастрофа се води за тях, че след 6-8 месеца ще влязат в затвора, за тях е национална катастрофа, отново заплаши Петков с арести, преследвания и вкарване зад решетките бившите управляващи.

Войната в Украйна е с военни измерения, хвърли пореден бисер Кирил Петков.

В Америка пък разбрали, че неговото правителство, имало за цел да се бори с корупцията.

Освен това всеки ще може да зарежда до 50 л. гориво на месец с отстъпка от 25 ст. Всички антикризисни мерки пък ще бъдат обявени през следващата седмица, подчерта Петков.

pik.bg

Прочетете още:

Руди Гела ръси обиди и заплахи: Бивш министър на спорта пръв влиза в затвора, скоро ще бъде арестуван