18-годишен убил стареца от Микрево с брадва, за да го ограби

Полицейска кола

Обвиняем за смъртоносно нападение над 82-годишен мъж в с. Микрево е привлечен към наказателна отговорност.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Около полунощ на 29.07.2022 г. в двор на къща на ул. „Райна Княгиня“ в с. Микрево, община Струмяни, бил направен опит за грабеж над 82-годишния И.Ч. Вследствие на нанесените удари в областта на главата пострадалият починал, съобщават от държавното обвинение.

Незабавно след постъпил сигнал е бил извършен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване на вещи и предмети, относими към случая, проведени са разпити на свидетели. Извършителят на деянието е установен – О.О. (на 18 години).

Събрани са доказателства, че заедно с наказателно неотговорно 13-годишно момче той е проникнал в имота на възрастния мъж, докато пострадалият спял. Нападнал го с твърд предмет с цел отнемане на пари. Не успял да ги намери, след което напуснал местопрестъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор О.О. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Novini.bg

 

Още по темата: 

Жестоко убийство но 82-годишен дядо. Разследват двама младежи