„Свети Климент“ с петима чужденци на държавното по хокей в зала

ВАРНА новини лого
Варненският клуб по хокей на трева „Свети Климент“ ще гони добро класиране на държавното първенство в зала, което ще се проведе от 17 до 19 март в Рудозем. В надпреварата за мъже участват 10 отбора. Шест от тях са поставени и са разпределени в двете групи, а останалите четири ще играят баражи за влизане, като само два от тях ще попълнят квартетите.
 
Треньорът на варненци Николай Янчев взе в състава си петима чужденци. Четирима от  тях са германски студенти, а освен тях в тима е и състезателка от Беларус, която е омъжена във Варна. „Свети Климент“ тръгва за Рудозем с пълна група от 12 хокеисти.
 
„Амбициите са да подобрим представянето си от миналата година, когато завършихме пети. Тогава паднахме в групата от бъдещия шампион „Славия“ с 2:3. Първият ни мач е с „Локомотив“ (София) в петък, а в събота играем първо с победителя от баража между „Петър Берон“ (Пловдив) и „Дунав“ (Свищов), а след това срещаме вицешампиона от миналата година „Академик Плюс“ (София)“, заяви Николай Янчев.
 
Първите два отбора от всяка група правят финална четворка за определяне на шампиона. Там важи резултата от другия класирал се от групата, и се играят два мача срещу съперниците от другия квартет. Има и група за класиране от пето до осмо място.
 
В другия поток са съставите на „Славия 1921“, НСА, „Вълците“ (Харманли) и победителя от баража ХК „Пловдив“ – ХК „Мечките“ (Баните).
 
Съставът на ХК „Свети Климент“: Момчил Томов, Айлин Рафетова, Екатерина Пенева, Живко Андонов, Руслан Русев, Станимир Илиев, Веселин Ташков, Николай Янчев, Карл Приор, Александер Стайнбрих, Макс Бенедикт, Бастиан Грейт.
 
Прочетете още:
 

SENSHI 16 – зашеметяващо издание и още повече екшън на 13 май във Варна