От ПИК и „Ретро“: Корнелия се радва на народната любов с… охрана (СНИМКИ)

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова се е завърнала към услугите на частния охранител, който бдеше неотлъчно над нея преди години. Наблюдателни социалисти забелязаха присъствието на същия господин край лидерката на БСП по време на настоящата ѝ предизборна обиколка по градове, села и паланки.

Обикновено гардът на Нинова се стремял да не се набива на очи, за да не смущава излишно симпатизантите ѝ. Явно обаче шефката на Столетницата изпитва известни притеснения от народната любов и е решила да се подсигури с дискретна охрана.

Верният ѝ гард, който избягва обективите на камерите, следващи Нинова по време на предизборните ѝ акции, бе запечатан във видеоклип по време на мероприятие в Перник преди броени дни. На него ясно се вижда как охранителят се суети в залата и оглежда сантиметър по сантиметър помещението, преди шефката му триумфално да се появи и да бъде аплодирана от насъбралите се хора.

Още през 2019 г. Корнелия Нинова изненадващо реши, че се чувства застрашена, и започна да се движи навсякъде с шофьор и охрана. Оттогава досега е останала лоялна на същия гард, с когото е била засичана неведнъж да ходи на работа в парламента, в централата на БСП, както и по лични ангажименти – шопинг в супермаркета, фризьор и маникюр.

Преди повече от година социалистката предприе и други мерки по отношение на своите живот и сигурност. Тогава тя започна да се придвижва с луксозен черен бус, тип миниван. С голямото возило Нинова замени лъскавата “Шкода“, с която я возеха, след като претърпя няколко пътни инцидента. На външен вид микробусът не е нищо особено, но вътре изобилства от екстри. Ванът е на немската марка “Фолксваген“ и всъщност струва над 100 хиляди лева, показва справка със сайт за търговия на коли, където се продава идентичен бус като този на Нинова.

“По-удобно е. Мога да си полегна. Това е моят дом на колела“, сподели тогава Корнелия. Близки до лидерката на БСП обаче издават, че всъщност взела буса заради по-голямата си сигурност.

През 2018 г. тя преживя две катастрофи, след които получи мозъчно сътресение и счупи прешлен на врата, като се наложи да ходи известно време даже с шина на врата. При първото ПТП колата ѝ бе блъсната отзад в центъра на София, а от камшичния удар Нинова получи мозъчно сътресение. При втория инцидент, отново в столицата, автомобилът ѝ бе блъснат странично от такси.

Инцидентите я навели на мисълта, че може би не са били съвсем случайни, и я накарали да бъде по-бдителна във всяко отношение.

Нинова си нае личен бодигард още през 2019 г.

Охранителят на социалистката бе забелязан да я пази на предизборно събитие в Перник.

pik.bg

Прочетете още:

Гуцанов взриви ефира с тези от Маркс и Енгелс: Спешно трябва да се наложи таван на цените

Купуването и продаването на гласове е престъпление!