Великобритания регистрира над 31 000 починали

ВАРНА новини лого

Повече от 31 000 души са починалите от COVID-19 във Великобритания, с което страната стана най-тежко засегнатата от заразата държава в Европа, съобщи днес на пресконференция британското правителство, цитирано от Франс прес и БТА.

Министърът на околната среда Джордж Юстис съобщи за 626 нови смъртни случая от новия коронавирус през последното денонощие с което общият брой на починалите става 31 241 и по този показател страната се нарежда на второ място след САЩ.

Числото щеше да надхвърли 32 000 още в края на април, ако се прибавят починалите, за които има съмнения за COVID-19, но случаите не са потвърдени от тест, сочи официалната статистика.

Здравните власти в Англия съобщиха за починало от COVID-19 бебе на шест седмици, което е най-младата жертва в страната досега.

В очакване на речта на премиера Борис Джонсън в неделя вечерта за леко отхлабване на мерките в Англия министърът на околната среда призова британците да спазват ограниченията и да си останат вкъщи въпреки хубавото време и дългия уикенд.

Още по темата: От първо лице на Острова: Хората не се боят от COVID-19